In dit artikel leer je hoe je een configuratie voor meldingsregels aanmaakt, er meldingsregels aan toevoegt en deze voor je studio activeert, zodat leden automatisch een melding ontvangen.
Inhoud
- Vereisten
- Meldingsregels openen
- Een nieuwe configuratie aanmaken
- Meldingsregels toevoegen
- Configuratie activeren
Vereisten
- Recht: Automatische meldingen (categorie Communicatie in de rollen-editor onder Meer / Resources / Werknemers / Rollen)
Meldingsregels openen
Open Communicatie / Meldingen / Meldingsregels.
De lijst toont de configuraties die gedeeld zijn met de studio's die in het filter Huidige locatie zijn geselecteerd. De configuratie die op dit moment actief is voor je studio, heeft het label Actief.
Een nieuwe configuratie aanmaken
- Klik op Configuratie aanmaken.
- Voer in het veld Beschrijving een duidelijke naam in, zodat je de configuratie later gemakkelijk kunt herkennen.
- Als je meerdere studio's beheert, klik je op Toestemming bewerken en selecteer je de studio's die de configuratie mogen gebruiken.
- Klik op Opslaan om de configuratie aan te maken.
Een nieuwe configuratie bevat nog geen meldingsregels.
Meldingsregels toevoegen
- Klik in de lijst op de configuratie om deze te openen.
- Klik op Meldingsregel toevoegen.
- Selecteer in het dialoogvenster Meldingsregel aanmaken het Event, de Verzendmethode, het kanaal onder Communicatie en het Sjabloon, en klik op Opslaan.
- Herhaal deze stappen voor elk event dat een automatisch bericht moet activeren.
De beschikbare events, communicatiekanalen en verzendmethoden worden beschreven in Configuraties voor meldingsregels instellen (in het Engels).
Configuratie activeren
- Zorg ervoor dat je werkt in de studio waarvoor je de configuratie wilt activeren.
- Klik in de lijst op het drie-puntjesmenu van de configuratie.
- Selecteer Voor huidige locatie activeren.
- Bevestig met Activeren.
De configuratie heeft nu het label Actief en de actieve meldingsregels ervan activeren de automatische communicatie met leden voor deze studio.
Goed om te weten:
- Elke studio heeft precies één actieve configuratie. Als je een configuratie activeert, vervangt deze de configuratie die tot dan toe actief was voor de studio.
- Voeg de benodigde meldingsregels toe voordat je een configuratie activeert. Een configuratie zonder regels verstuurt geen automatische berichten.
- Je kunt een configuratie alleen activeren voor een studio waarmee deze gedeeld is.
- De actieve configuratie kan niet worden verwijderd. Voor huidige locatie activeren en Configuratie verwijderen worden alleen aangeboden voor configuraties die niet actief zijn.
- Gebruik duidelijke namen voor je configuraties, zodat ze gemakkelijk te beheren blijven.
Let op: Dit artikel is met behulp van AI gemaakt en automatisch vertaald zonder redactionele controle. Onze excuses voor eventuele fouten.